Behandelingen van Podozorg Beneden Leeuwen

Voeten zijn het fundament van ons lichaam

Hoe belangrijk uw voeten zijn, merkt u pas wanneer er iets mis is. Pijnklachten aan uw voeten en snel vermoeide voeten zijn erg hinderlijk in uw dagelijks leven. Maar ook kuit-, knie-, heup-, rug- en nekklachten kunnen vanuit de voet ontstaan. Onze voeten zijn immers het fundament van ons lichaam, de pijlers waarop het hele lichaam rust. Een verkeerde stand of afwikkeling van de voeten heeft dan ook direct gevolgen voor de rest van ons lichaam. Zo kunnen bijvoorbeeld plat- en holvoeten leiden tot rugklachten. Veel klachten kunnen voorkomen en verholpen worden door de voet goed te ondersteunen, de drukverdeling onder de voet te veranderen en/of de stand van de voet te corrigeren. De Registerpodoloog kan u daarbij helpen.

Behandeling van voetklachten

Als Registerpodoloog behandel ik de volgende voetklachten:

  • » Standsafwijkingen van de voeten en tenen;
  • » Specifieke voetproblemen bij kinderen;
  • » Pijnklachten;
  • » Overbelastingsklachten;
  • » Vermoeidheidsklachten;
  • » Zwikproblemen;
  • » Klachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) en reuma;

Ook behandel ik klachten hoger in het lichaam, die vanuit de voet ontstaan. Daarnaast screen ik op risicofactoren bij patiënten met diabetes mellitus.

Wat kunt u verwachten?

Nadat ik uw klachten heb onderzocht en geanalyseerd adviseer ik u welke therapie het beste bij uw klacht(en) past. De therapie kan bestaan uit individueel op maat vervaardigde steunzolen en teenortheses. Ook kunnen schoencorrecties nodig zijn en krijgt u soms oefeningen mee. Verder krijgt u adviezen om klachten zo goed mogelijk te bestrijden en in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast werk ik samen met lokale huisartsen, fysiotherapeuten, pedicures en schoentechnici. Door deze totaalaanpak kunnen veel klachten in het bewegingsapparaat opgelost worden.